2021-09-07 13:19:02• hírek • Fizetett tartalom

A második Biodry-rendszert telepítették a bonchidai Bánffy-kastélyba

Azt követően, hogy az első felszerelt Biodry eszköz sikeresen kiszárította a bonchidai Bánffy-kastély egyik épületének a falait, csütörtökön, augusztus 4-én, sikeresen elindult a falak kiszárítása egy másik épületrészben is. Ezúttal a kastély kávézójának helyet adó tornyot fogja kiszárítani a Biodry rendszere.

Az újabb Biodry-rendszer telepítése a Transylvania Trust Alapítvány által megszervezett restaurátor tábor keretein belül történt meg. Az eseményen sor került a Biodry technológia bemutatására, ahol több, mint 30 szakmabeli érdeklődő vett részt, az ország különböző régióiból, köztük a szakmérnöki szakos diákok is.



A résztvevőknek lehetőségük volt betekintést nyerni a Biodry-rendszer felszerelési és a falak nedvességmérési folyamatába, továbbá megtudhatták, hogy az új technológia hogyan tudja véglegesen kiszárítani a régi épületek vagy műemlékek falait, invazív beavatkozások és vegyszerek használata nélkül. A technológia kulcsa abban rejlik, hogy megállítja azt a fizikai folyamatot, amely által a fal felszívja a talajból a vizet, így elérve annak kiszáradását.

A svájci eredetű nemzetközi Biodry cég több mint 25 országban van jelen és már sok eredményes felszerelést tudhat maga mögött Romániában is, mint például Szatmárnémetiben a Pannonia Szállónál, az székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumál, a csíkszeredai Márton Áron és Segítő Mária Líceumoknál, a kézdivásárhelyi Minorita Kolostornál, és kolozsvári Kétágú Református Templomnál. Még sorolhatnánk sok egyéb templomot, óvodát, iskolát, régi épületet, magánházat, rendelőt, szállodát, archívumot és céget.

Ha ön is hasonló problémával küzd, nyugodtan forduljon hozzánk, felveheti velünk a kapcsolatot a Biodry Románia Facebook oldalán vagy hívjon minket a 0770.765.537 telefonszámon.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: